Pravidla sýrárny /

Píše se rok 1991 a adept spisovatelského řemesla Michael není spokojen se svým životem ani s bezprostředními vyhlídkami, právě dokončil školu, marně hledá uplatnění a o jeho povídky nikdo nestojí. Napínavá i poetická kniha, zabydlená skutečnými lidmi, překračuje hranice žánrů. Je to cestopis, kuliná...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Paternitti, Michael (Autor)
Další autoři: Přibáňová, Alena (Překladatel)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Brno : Jota, 2015
Vydání:Vydání první
Edice:Beletrie (Jota)
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Píše se rok 1991 a adept spisovatelského řemesla Michael není spokojen se svým životem ani s bezprostředními vyhlídkami, právě dokončil školu, marně hledá uplatnění a o jeho povídky nikdo nestojí. Napínavá i poetická kniha, zabydlená skutečnými lidmi, překračuje hranice žánrů. Je to cestopis, kulinární průvodce a poučený exkurz do španělských dějin, kultury a zejména mentality. Zavede nás do tradiční španělské "povídárny" nad vinným sklepem, kde si lidé na tvrdých lavicích nad červeným vínem už po staletí vyprávějí příběhy, jako je ten o sýru, který vás dokáže přenést do dětství.
Popis jednotky:Obálkový podnázev: příběh olásce, zradě, pomstě a nejúžasnějším kousku sýra na světě
Fyzický popis:333 stran
ISBN:978-80-7462-706-4