Smrt z milosti - Tremayne, Peter, 1943- (Historická detektivka (Vyšehrad), 2020)
Detektivní příběhy o sestře Fidelmě přinesly historikovi a spisovateli Peteru Tremayneovi celosvětovou proslulost. V oblíbené detektivce (vychází již 25. svazek) se čtenář opět ocitá v Irsku 7. století a vydává se spolu s Fidelmou na pouť do Santiaga de Compostela. Hned první noci na lodi ale zmizí v bouři jeden z poutníků a vypadá to, že ho smetla vlna -- ovšem jen do chvíle, než se najde zakrvácený hábit. Stísněné prostory lodi se stávají místem plným nebezpečí, jež nezmizí, dokud Fidelma nezjistí, co se stalo a proč.