Elsyino tajemství - Läckberg, Camilla, 1974- (Detektivka (Motto), 2017)
Příběh začíná nálezem mrtvoly učitele dějepisu a historika - odborníka na 2. svět. válku. Je to člověk kterému Erika nedávno přinesla nacistický železný kříž nalezený v pozůslalosti své matky. Ve věcech po matce také najde deníky a zjistí, že tento historik patřil v dětství do stejné party a byl kamárádem Eričiny matky Elsy. Zanedlouho je zavražděna další z bývalých Elsyiných přítelkyň. Příběh se rozvíjí v několik neuvěřitelných náhod a překvapení...