Rudý Zeman - Kmenta, Jaroslav, 1969- (JKM - Jaroslav Kmenta, 2019)
Investigativní portrét prezidenta Miloše Zemana, ve kterém autor hledá odpověď na otázku, kdo stál za financováním jeho předvolební kampaně. Také přináší nové informace a souvislosti o lidech z blízkého okolí prezidenta Miloše Zemana. Důkladně rozebírá i to, komu a proč se prezident Zeman mstí. Rudý Zeman vykresluje politickou atmosféru doby, v níž žijeme. V ní jde nejen o moc a vliv, ale i o peníze a geostrategické zájmy rozděleného světa. Kniha je opět příběhem novinářského pátrání Kmenty, které jde do hloubky zásadních politických etap Miloše Zemana i jeho vztahů. Také rozebírá okolnosti mocenského paktu s oligarchou Andrejem Babišem.