Ukradená vražda : brněnská mordparta vyšetřuje - Češka, Stanislav, 1955- (Původní česká detektivka (MOBA), 2019)
Detektivní román oblíbeného českého autora inspirovaný dvěma skutečnými případy, které vyšetřovali brněnští kriminalisté. Plukovník Jaroslav Motl se musel se svou mordpartou pustit do dalšího komplikovaného vyšetřování. Nejprve se pouští do pátrání po recidivistovi Jaroslavu Hrubcovi, který náhle beze stopy zmizí. Jeho kamarád, u kterého pobýval, tvrdí, že netuší, proč ze dne na den zmizel. Je Hrubec ještě naživu, a kdo vyšetřovatelům vytrvale lže? I další případ je více než záhadný, Václav Sloup jako by se vypařil, jakékoli pátrání po něm nebo jeho těle je neúspěšné. Pak však viník nevydrží výčitky svědomí a překvapeným kriminalistům přijde vypovědět, jak se vše událo.