Český špalíček pohádek, říkadel, hádanek, přísloví a písniček - Motlová, Milada, 1945- (Knižní klub, 2016)
Český špalíček je originální výbor z textů lidové slovesnosti českého národa, který uspořádala redaktorka, etnografka a známá autorka literatury pro děti Milada Motlová. Do svazku zahrnula říkadla pro nejmenší i balady a milostné romance. Největší prostor věnovala samozřejmě pohádkám, které rozdělila podle náročnosti do několika skupin.